لدجاج الايطالي مع الخضراوات
ايطاليا من اجمل بلاد العالم واكلها كمان شهي جدا يالا بينا نجرب الوصفه دي هتعجبكم كتير
المقادير
1فلفل احمر نقطعه مكعبات كبيره
1 فلفل اصفر نقطعه مكعبات كبيره
4 حبات بطاطس مقطعه مكعبات
4 بصل احمر مقطعه ارباع
3 فصوص ثوم مفرومه
2 معلقه اكليل الجبل (روز ماري)
4-6 اغصان زعتر طازج
واحد ونصف معلقه ملح صغيره
نصف معلقه فلفل اسود
معلقه زبده صفراء كبيره
1/8 كوب زيت زيتون
2 معلقه زيت زيتون
3 صدور دجاج
الطريقة
-سخني الفرن علي حراره 350 درجه مئويه
-افرمي الثوم والروز ماري
-احضري البطاطس المكعبات والفلفل والبصل واخلطيهم مع بعض في طبق الفرن
-اخلطي الملح والفلفل وزيت الزيتون واسكبيه علي الخضراوات واخلطيها بيدك جيدا
-ضعيها في الفرن واخبزيها مده 45 الي ساعه تقريبا
-قبل ان ينتهي طهي الخضراوات ب20دقيقه سخني 8/1 كوب الزيت عل النار
-ضعي مكعبات الدجاج وحمريه في الزيت مده4-8 دقاءق
-رشيه بالملح والفلفل خلال ذلك دعيه غير ناضج تماما
-ضعيه علي الخضراوات في الفرن وحمريه في الفرن وبالهنا
الأرز مع كبد الدجاج
المقادير
-2 كوب أرز وايت سوان
-2 ملعقة كبيرة زيت او سمن
-1 حبة متوسطة بصل، مفروم
-2 فص كبير ثوم ، مهروس
-250 جرام كبد دجاج، مقطع
-1 حبة متوسطة فلفل اخضر، مكعبات
-1 حبة متوسطة فلفل احمر ، مكعبات
-1 حبة كبيرة جزر، مكعبات
-2/1 1 ملعقة صغيرة ملح
-1 ملعقة صغيرة بهارات مشكلة
-2/1 ملعقة صغيرة هيل ، مطحون
-8/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود
-3 كوب ماء او مرق دجاج
الطريقة
1- اغسلي الأرز ، انقعيه في ماء دافئ 20 – 25 دقيقة.
2- ضعي الزيت في قدر متوسط الحجم، سخني على نار متوسطة ، اضيفي البصل والثوم، قلبي الى ان يصبح البصل ذهبي اللون.
3- اضيفي كبد الدجاج، قلبي على نار قوية الى ان يتغير لون الكبدة، استمري بالتقليب الى ان تجف الكبدة وتتشرب كل السوائل المتكونة في القدر.
4- اضيفي الفلفل الأخضر ، الفلفل الأحمر، الجزر، قلبي الى ان تذبل الخضراوات بعض الشيء.
5- اضيفي الملح، البهارات، الهيل والفلفل الأسود، قلبي جيدا.
6- صفي الأرز من ماء النقع ، اضيفي الأرز الى خليط الكبدة والخضراوات، قلبي جيدا الى ان تختلط المكونات جيدا.
7- اضيفي الماء، دعي الأرز يغلي على نار قوية، قلبي مرة واحدة.
8- خففي النار ، غطي القدر واتركي الأرز ليطهى بهدوء لحوالي 20 دقيقة.
9- باستعمال شوكة كبيرة قلبي الأرز بخفة لتوزيع الخلطة جيدا. ضعي الأرز في طبق التقديم وقدميه ساخنا.